GLOSTER - YORKSHIRE

UDSTILLINGSRESULTATER 2013 1/Regionsudstilling oktober i Helsingør: Bedste Gloster Corona, næstbedste Corona, begge 91 pts. Gloster Corona nr. 2, 91 pts., Nr. 4, 90 pts. Yorkshire: Nr. 3, 90 pts. 2/Liege, Belgien, Yorkshire-specialskue oktober: Hvidbroget Yorkshire (se foto), bedste hvid ungfugl, gruppevinder som skuets bedste hvide. 3/DKK KÅRINGSSKUE november i Amagerhallen: Bedste Gloster-Corona-stamme (89/90/89/90+4) Gloster Corona flerårig bronze, 90 pts. Yorkshire: sølv flerårige rimet, 91 pts., Hvid York guld 91 pts,(samlet 4.bedste), guld flerårige int. 91 pts. 4/ Dansk mesterskab i Silkeborg, november: Gloster: ikke placeret. Yorkshire: Hvid gruppevinder, 91pts, guld, Lipokrom rimet 91 pts. 5/ Gloster-Specialskue i Korup, december: 5 ungfugle og 7 flerårige tilmeldt, heraf kom 9 "in the Cards". Ud af 19 klasser vandt jeg 2 og fik 1 andenplads. Nr. 5 i klub-konkurrencen. Bemærkning til resultaterne: Jeg havde haft en ynkelig avlssæson med kun 9 Glosterunger og 6 Yorkshire. Årets bedste resultat var min hvidbrogede Yorkshire, som i Liege blev gruppevinder og i Silkeborg fik 91 pts., på Amager ligeså 91 pts.
Birger H. Olsen, 76 år gammel, opdrætter gennem 60 år med mange varianter: farvekanarier, Yorkshire, Gloster, Border, Crest mfl. Jeg har vundet meget med mine fugle, både i DKK på Amager og i JFKK i Silkeborg. Og så ikke at forglemme en medalje på verdensudstillingen i Belgien i 1998. --- Kløvertoften 5, 2740 Skovlunde. Tlf. 44 84 67 60, mail: bho-dk@mail.tele.dk - Mit fuglehus er i dag lille, alligevel kan jeg producere 50-100 unger årligt alt efter, hvor vellykket avlsåret nu er. Jeg er medlem af DKK, hvor man har været så venlig at gøre mig til æresmedlem pga. de mange poster, jeg gennem årene har haft. Nu har jeg taget initiativet til en Gloster Special-klub, det bliver spændende!
Her to af mine Corona hunner med lækre toppe med bløde faldende fjer. - Jeg avler med mine fugle fra marts til slutningen af juni måned. Forældrefuglene bliver sendt i mine 3 volierer, men jeg prøver at holde så mange af ungerne som muligt indendørs for at følge deres udvikling. Jeg rejser en del, kører f.eks. til Liege én gang årligt og ud-stiller mine Yorkshires - laver også 2-3 busrejser årligt for fuglefolk, senest til verdensudstillingen i Hasselt.
Yorkshire-træning i fuglehuset. Disse dejlige store fugle er en god kombination med Gloster - men: de er svære at avle med. Får man 2-3 unger fra en hun på en sæson er man lykkelig. Jeg har de seneste år gjort hvide Yorkshire til mit speciale, det er dominant hvid, så kun én hvid i hvert par! Border ??, Jeg solgte min bestand for 3 år siden, men for sjov købte jeg af min ven, Joël Geldof i Belgien, i år 2 par, som får lov at yngle i et hjørne af fuglehuset. Jeg sælger unger fra 1. oktober til ca. 15. december. I denne periode er man velkommen i mit fuglehus efter forudgående kontakt. Man er velkommen til at indgive bestilling på unger. Mine priser vil være for Gloster kr. 400/par, for Yorkshire 800-1000/par.