SPECIALOPDRÆT AF GLOSTER

Twentse 2016
Harsum 2016
Præsentation: Niels Chr. Madsen, 65 år, pensionist i Sæby efter mange år i erhvervslivet som ingeniør med eget firma, har arbejdet med dyr gennem hele mit liv: heste, får, prydhøns, brevduer, men for 4 år siden besluttede jeg, at det nu skal være den rolige, lille figurkanarie, Gloster, som skal have min interesse fra nu af. Jeg er et konkurrence-menneske, der elsker at udstille. Efter en stille start i 2010 med få udstillede fugle med sølv og bronze som resultat, tog jeg i 2011 og 2012 det store mod, udstillede mange fugle og blev dansk mester begge år.
På billedet til venstre ses de (næsten) tomme bure efter en avl i 2013 med 120 unger som resultat. Det er for mange, jeg vil nedsætte antallet af avlspar til 15 med 60-80 unger som forventet resultat, efter at jeg nu mener at have fundet det rigtige avlsmateriale. Jeg anvender meget store avlsbure, 15 i alt. - Jeg er stærkt optaget af stamtavler, et nøjagtigt register over fuglene er oet "must", så man ved par-sammensætning har et godt kendskab til fuglenes ophav. - Jeg er medlem af "Jydsk-Fynsk Kanarieklub", "Dansk Gloster Special-klub".
Consort 2016
Mit fuglehus giver fuglene mulighed for at flyve ind og ud i voliere, desuden har jeg i haven bygget en særlig to-delt voliere. For en Gloster-opdrætter er det vigtigt i en voliere at kunne adskille toppede og utoppede fugle, ligesom det kan tilrådes at opdele i hanner og hunner.
Her ses min fritliggende have-voliere, hvori jeg gemmer mine consort-fugle, både flerårige og ungfugle. T.v. går alle de ikke kønsbestemte unger. Så såre en han kigges ud, sættes den over i den højre afdeling.
Consort 2016.

Vil nogen vide mere, så kontakt mig på min hjemmeside www.bricksite.com/glosternc.

Med venlig hilsen - Niels Chr. Madsen, Otto Bannersvej 22, 9300 Sæby, mail: ncm-try@mail.tele.dk 

 

Harsum 2017: 4 x 1.,3 x 2., 1 x 4., 6 x 5., 5 x 6., 2 x 7. 22 placeringer på 35 medsendte fugle. Og 7. bedste opdrætter af 51.