KORUP-SUCCESS IGEN 2014

Best I Show 2014. 140 fra Niels Chr. Madsen
Dommer Dave Rands gav sig god tid til at tale med enhver, der havde spørgsmål til bedømmelsen.
Turneringsleder Birger prøvede gennem hele bedømmelsen at orientere om de aktuelle klasser og formulere Daves kommentarer til dansk.
Dommer Dave Rands med de to vindere, til venstre Niels Chr. Madsen, Sæby, BEST IN SHOW med en hvid Consort, til højre Heino Larsen, Herfølge, med bedste Corona.

Med 249 tilmeldte Gloster-kanarier overgik vi 2013-skuet med 35%, en voldsom vækst, som vi nu skal forholde os til. Vi havde hentet hjem den mest eftertragtede dommer, Dave Rands, boende i nord-England med en lang køretur frem til Manchester Airport, efter fly til København yderligere en biltur gennem det halve Danmark.

Dave viste sig som en særdeles kompetent og hurtig dommer. 249 fugle er sådan lige i overkanten af hvad en dommer kan klare alene, men Dave kunne. Han kommunikerede fint med publikum, besvarede spørgsmål, og var hurtig til at orientere ledelsen, hvis en fugl burde omklassificeres.

Vi følte alle, at det var et stort privilegium at have en sådan ekspert på besøg!

Skuet blev en enorm succes for to opdrættere: Niels Chr. Madsen fra Sæby havde jo allerede i forvejen vundet DM i København, men fik sin position bekræftet med skuets bedste fugl, en hvidbroget Consort. Heino Larsen fra Herfølge fik en formidabel række af vinderfugle i Corona-rækken.

Også Herluf Grønlund og tyskeren Holger Steffin viste gode fugle. Dave var imponeret over kvaliteten i en del af klasserne. Blot måtte turneringsleder Birger H. Olsen konstatere, at uanset udstillingens kvalitet var det et minus, at vi ikke havde plads til rengule fugle, der var tilmeldt to Coronaer, som af opdrætterne blev trukket tilbage, da de ikke kunne udgøre en selvstændig klasse.

Efter at hver af de 17 klasser var bedømt med valg af 1-7 skulle dommer Dave Rands finde de 7 bedste over hele skuet i henholdsvis Corona og Consort.

Resultat:

Corona: 1. Heino Larsen, 2. Heino Larsen, 3. Heino Larsen, 4. Heino Larsen, 5. Holger Steffin, 6. Leif Vinther, 7. Herluf Grønlund.

Consort: 1. Niels Chr. Madsen, 2. Niels Chr. Madsen, 3. Heino Larsen, 4. Niels Chr. Madsen, 5. Holger Steffin, 6. Niels Chr. Madsen, 7. Holger Steffin.

Normalt vælger vi i DK ikke mellem de to varianter Corona og Consort, men da Dave havde medbragt en særlig flot Rosette til BEST IN SHOW, gik den til Niels Chr.´s hvide Consort.

Dagen må være ihukommelsesværdig for Niels Chr. Madsen, i hvert fald er det sjældent, man ser så mange rosetter på én fugl.