OVERVÆLDENDE SUCCES PÅ VORT FØRSTE SKUE!

Dommer René Alssema var præcis lige så god som forventet! Han var hurtig i sin vurdering, måske fór hurtig, så stewards og sekretariat ikke kunne følge med - men fantastisk instruktiv overfor de paralyserede tilskuere!
Allerede til frokost - kl. 12 - var René færdig med alle 19 klasser, og det stod kun tilbage at finde de 7 bedste i såvel Corona som Consort. Efter det hæsblæsende tempo var det rart at kunne slappe lidt af. Allerede nu stod det klart, at skuet var en enestående succes, som ramte plet hos folk!
Stolene foran dommerbænken var bestandigt optaget af skiftende udstillere. Her ses forrest 3 prominente jyder: Ronald Hvam, Peer Nielsen og Villy Rasmussen.
Efter en flot frokost, serveret af Border-Fife-klubbens travle damer, gik René videre og havde allerede, før folk havde sat sig i stolene sin vinderrække klar i såvel Corona som Consort. Det stod klart, at 2 opdrættere skilte sig tydeligt ud fra os andre: Herluf Grønlund og Heino N. Larsen, Herluf med "BEST in SHOW" for Corona og nr. 2 i Consort, Heino med "BEST IN SHOW" for Consort og nr. 2 i Corona.

Bedste 541 corona 2013 Herluf Grønlund

Flotte rosetter var sat på de 14 vinderfugle, fotoven Consort, forneden Corona. Men vinderfuglene kunne man ikke se! Vi må se at få udarbejdet en sejrs-portal, som de gør i udlandet, så man kan sætte rosetter på uden at skjule fuglen! Så kan de to vinderfugle stå øverst, de øvrige 12 nedenunder på de to øvrige hylder. - Klubben har selv bekostet de røde og grønne rosetter, mens Herluf som medlem af IGBA havde skaffet os to særlige rosetter til de to topfugle. Stor tak til Herluf!
Herluf var for længst rejst hjem til Grønland, men var repræsenteret af Ronald Hvam, så vi har her lånt et andet vinder-foto. Herluf og hans hustru Nuunu har i år 2013 efterladt et tydeligt spor i dansk Gloster-konkurrence, dels i Silkeborg, dels i Korup. Herluf, du har super-fugle, du vil kunne konkurrere med mange af de store i udlandet, tak for din medvirken i Korup! Ronald og jeg tilkaldte dommeren efter bedømmelsen for at kigge på din vinder fra Silkeborg, som ikke blev placeret. Dommerens udsagn var: En fugl er ikke nødvendigvis den samme 14 dage efter et show. Her er den tydligt for stor (det vidste vi godt), men den er løs, især i bagpartiet med alt for lange fjer, så den ligner en mini-Crest med hanefjer." Selv kunne jeg se, at fuglen så træt ud. Flot, at Herluf så har andre fugle, der kan bringe ham i toppen!
Heino var naturligvis ikke til at skyde igennem efter sine flotte triumfer. Vi, der så hans fugle på DKK´s udstilling, var ikke forundrede. Heino, bid dig nu fast i toppen og vis, at denne sæsons triumfer kun er en indledning. Vi mangler folk som dig med et godt øje for fuglene!
Vore to tyske gæster, Holger Steffin og Jörg Gehrts gjorde sig stærkt gældende (se foto
på undersiden "Deutch"). Hver blev de nr. 3 i hhv. Corona og Consort og vandt desuden så mange øvrige placeringer, at de - hvis de havde været medlemmer - ville være nr. 2 og 3 i klubmesterkonkurrencen! Begge var meget tilfredse med skuet og sagde ved afsked: Næste år kommer vi fire!
I det hele taget håber vi i bestyrelsen, at rygterne om vor succes vil nå vidt omkring, så vi i 2014 kan notere en fremgang i antal tilmeldinger.
Opstillingen af skuet foregik fredag aften kl. 21-24, forsinket af en forrygende storm, som lukkede alle broer, men alligevel knoklede Niels Chr. (t.h. på foto) og jeg allerede fra kl. 6 lørdag morgen opstilling og modtagelse af fugle. Niels Chr. blev klubmester, men var selv lidt utilfreds med, at det overvejende skyldtes hans deltagelse i så mange klasser. Nr. 2 blev Heino, nr. 3 Herluf. N-C. har derfor et udkast klart til en anden måde at kåre klubmester på til næste år. I øvrigt skylder vi alle stor tak til vore to stewards, Niels Chr. og Torben Kjøller! De knoklede i den grad for at kunne følge med dommerens tempo. Også stor tak til Villy, som bragte os udstillingsgrej til Korup.
Et lørdagsskue med åben bedømmelse kan Absolut kun lade sig gøre med stærke folk i køkkenet. Border-Fife klubben havde placeret 4 særdeles effektivbe kvinder dér, så vi både fik morgenkaffe med MEGET store rundstykker, frokost med små lune retter og endelig eftermiddagskaffe med kage under præmieoverrækkelsen. Vi har ingen fotos fra præmie-overrækkelsen men kan fotælle. at det for Gloster drejede sig om konsum, ikke tingel-tangel. Til de 19 klassevindere en rigtig god fl. rødvin, præmieret i 20013, til kr. 89 fl., til BEST-IN-SHOW og dommeren et stor æske chokolade til kr. 200, samt til Klubmester 1-2-3 hhv. Holmegaard Glas og Odense Marcipan.